אלדי רוחמן נולדה בארגנטינה ועשתה עלייה לפני כ-16 שנים. התגוררה עד לא מזמן בעיר אשדוד בה בילתה את רוב ילדותה. השנה היא התחתנה וסיימה את לימודיה לתואר ראשון בתקשורת, קולנוע והוראה במכללת סמינר הקיבוצים. מתעניינת בעיקר בעריכת וידאו.
חגיגת הנובי גוד בבית של קלרה
לקראת סוף 2015 קבוצת דור 1.5 הכירה לציבור הישראלי את הביטוי "נובי גוד" דרך פרויקט בו יוצאי ברית המועצות מכל רחבי הארץ אירחו דוברי עברית בביתם לחגיגות השנה החדשה. הפרויקט זכה לסיקור תקשורתי נרחב ולהענות אדירה. הקבוצה הצליחה להעלות את המודעות לחג ולמנהגיו בישראל.
© כל הזכויות שמורות
לחג זה מספר מנהגים מיוחדים: מסיבות תחפושות לילדים, טקס חלוקת מתנות, הצבת עץ אשוח (יולקה- Ёлка), ארוחת חג והכנסת אורחים. בארוחת החג נהוג לאכול חולודייץ (רגל קרושה), נקניק, לשון בקר, גבינות, עוף צלוי, סלט אוליבייה (תפוח אדמה והרבה מיונז) ולשתות שמפניה או וודקה.
בתרגום חופשי מרוסית- שנה אזרחית חדשה. המנהג החל בעקבות סנקציות של המשטר הקומוניסטי אשר אסר על חגיגות בעלות סממנים דתיים. בשנת 1937, לאחר פנייתו של הפעיל החברתי פבל פוסטישב לתקשורת בבקשה להחזיר את הנובי גוד, חזרו החגיגות.
נובי גוד (Новый Год שנה חדשה) הינו חג המציין את תחילתה של השנה האזרחית החדשה.
נ
קלרה גבונטמחר בוגרת תואר ראשון של הוראת תקשורת וקולנוע. עוסקת בכתיבה ובימוי. חובבת צילום סטילס. ילידת הארץ, בת להורים מהגרים מברית המועצות. נשואה, מתגוררת בהרצליה.
אודות הכותבים:
"אנחנו ממשיכים במסורת שלנו, חוגגים נובי גוד"
מאת: קלרה גבונטמחר ואלדי רוחמן
מאות אלפי מהגרים מחבר העמים ממתינים לערב זה בציפייה גדולה. החגיגות לא תמיד מתקבלות באהדה ומלוות באמרות גזעניות ובאגרסיה. קבלו הצצה בלעדית לערב של השנה האזרחית החדשה בבית שישבור לכם את הסטראוטיפים
כי זה לא רק
של נוצרים
לא סתם
אימייל
גוגל פלוס
טוויטר
פייסבוק
חזרה לעמוד הראשי
זהות
ערב שירה הגירה
חתונה קלרה
חתונה אלדי
לא סתם קלרה
לא סתם אלדי
עמוד הבית